Hva må en lærer kunne?

Hva er det minste en lærer kan kunne uten å være ute av stand til å fungere i dagens skolehverdag?
Hva kan man stille av krav? Hva bør en forvente av at lærere bruker av tid på oppdatering midt i en ellers svært så hektisk hverdag?
Vi er vel ganske like de fleste av oss – det som blir tredd nedover ørene våre er ikke motiverende å bruke mye ekstra tid på. Og tid – det kreves for å orientere seg og til å tilegne seg kunnskaper og ferdigheter.
På den annen side – om vi ikke oppdaterer oss, for eksempel mtp web 2.0, hva vil det ha for konsekvenser for elevene vi skal dyktiggjøre? Og – hvilke konsekvenser får det for lærerkolleger med IKT-kompetanse som må «trekke lasset» i forhold til arbeid med IKT. «Det overlater jeg til «Mette». Hun er så flink med data.»
Slik jeg ser det danner det seg ulike sjikt i forhold til dette. Alt fra dem som virkelig har minimalt med kunnskaper, til dem som kanskje har gått litt i den andre grøften – det faglige drukner litt i alle effektene. Dernest har vi dem midt i mellom, som mestrer en del ting godt og andre lite eller ikke i det hele tatt.
Men tilbake til spørsmålet mitt – hva er det minste man kan kunne og likevel fungere i skolen i dag? Svaret på det vet jeg ikke, men jeg prøver å finne det ut:)

Reklamer

2 kommentarer om “Hva må en lærer kunne?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s